Intressant fakta om vad e-cigg innehåller

 

e-cigaretter utan tobak

 

 

E-cigaretter har haft en massiv ökning i popularitet sedan 2012 och över 6,1 miljoner människor i Europa har sluta använda tobak tack vare dessa enheter. Som en av de viktigaste orsakerna till att människor vill sluta röka är risken för deras hälsa, och de negativa hälsoeffekter som orsakas av rökning.

 

Vi har sammanställt de mest relevanta och aktuella informationerna om detta ämne så att du kan göra dina egna beslut baserade på fakta.

Fakta om E cigaretter

 

Det finns ingen rök från e cigaretter, det finns ingen bränning eller förbränning, så det finns ingen kolmonoxid (en av de mest skadliga delarna av röktobak). Det finns nästan ingen risk för andrahands vaping. Majoriteten av e vätska är propylenglykol och vegetabiliskt glycerin som i allmänhet betraktas som säkra (GRAS) av FDA. E-ciggs är 95% mindre skadliga för hälsan än vanliga cigaretter enligt Public Heath England. Vad finns det i E-cigaretter? Vad är e-juice i e-cigaretter? Vad är det för rök från e-cigaretter?

 

Röken från e-cigaretter är faktiskt ånga. Denna ånga är tillverkad av en vätska som finns i e-cigaretter. Detta kallas e-juice och består av propelyene glykol, vegetabiliskt glycerin, smakämnen och nikotin.

 

Propelyene glykol: Det är denna vätska som bär smaken och nikotinet i e-vätskan och producerar också dimman. Det används i tusentals olika produkter, inklusive kosmetika, livsmedel, ventilationssystem, rökmaskiner och astma inhalatorer.

 

Vegetabiliskt glycerin: Detta är en tjock, luktfri vätska som producerar den täta, dimmiga ångan från e-juicen. Den används i många olika saker, inklusive livsmedel och läkemedel.

 

Arom: Det finns bokstavligen tusentals olika aromer i e-vätskor, från traditionell tobak till kyckling och glassmak. Dessa är livsmedelsaromer som används i matlagning, bakning och i livsmedelsprodukter gjorda av företag som vi köper varje dag.

 

Nikotin: Detta är den beroendeframkallande ingrediens som också finns i tobakcigaretter. Det klassas som en stimulerande och ett relaxerande ämne. Det ökar ämnesomsättningen och minskar hunger samt kan orsaka känslor av både vakenhet och avkoppling.

Författare: Nicole

Nicole jobbar med våra sociala medier och hjälper oss med bloggar och andra sidor.

Share This Post On