Toppstäderna i USA för vapers

e-cigg fancy

 

Är du en vapare som letar efter ett bra ställe att bo på? Eller bara nyfiken av amerikanska städer som är mest välkomnande till vapers? Här har vi studien för dig!

 

R Street Institute, en center-högertankesmedja i Washington DC, har skapat en rangordning av 52 stora amerikanska städer baserat på deras lagstiftning och reglering av vaping och ångföretag och deras inställning till vaping och tobaks skademinskning. Det smarta namnet är Vapescore, men vad för rankningsåtgärder är långt ifrån en söt gimmick.

 

I huvudsak vad Vapescore tittar på är om städerna uppmuntra rökare att byta till mindre skadliga nikotinprodukter som e-cigaretter, eller avskräcka dem helt från rökning. Forskarna har tittat närmare på fyra huvudområden, och skapade ett poängsystem för att belöna eller bestraffa varje stad.

 

Vaping kriterierna

Varje stad började med 95 poäng, sedan lades poäng till eller togs bort baserat på svaren av fyra frågor. Vissa svar tjänade avdrag på 25 poäng. Den genomsnittliga totala poängen var 76,5 för de 52 stäerna vilket forskarna säger motsvarar betyget C. Median poängen var 85, vilket motsvarar betyget B.

1. Har staden infört miljörestriktioner för ångprodukter på ett sätt som strider mot tobaksskademinskningen?

Städer som endast begränsade vaping på arbetsplatser har fått mycket mindre avdrag än de som behandlar ånga som tobaksrök. Det största straffavdraget tilldelades de städer som begränsade vaping överallt, inklusive i vape butiker.

2. Vad, om några, är skatterna på ångprodukter och hur är de i jämförelse med tobakcigarettskatterna?

Denna fråga är avsedd att avgöra om städerna skiljer sig ordentligt mellan ångprodukter och brännbar tobak i någon skattesystemet.

 

3. Finns det ytterligare licenskrav för att sälja ångprodukter?

Städer som ställde licenskrav utöver FDA: s krav gav mycket poängavdrag. Författarna noterade att licensavgifterna sällan åstadkom något annat än att höjda priser för konsumenterna och gör det svårare att driva ett företag.

 

4. Finns det några ytterligare faktorer som skapar en reglerande eller ekonomiska hinder för att växla från tobakcigaretter till ångprodukter?

Städer intjänade poäng för gynnsamma regelklimat för vaping och för att inte ha varit aktivt fientlig mot tobaksskademinskning under de senaste åren. Omvänt, städer med aktiva anti-vaping kampanjer förlorade poäng.

 

De sämsta städerna att besöka

 

Tretton städer nådde betyget F, med poäng under 60. Förlorarna omfattar – inte helt oväntat – varje stad på listan från Kalifornien. Otroligt , var att vaperäkningen gjordes före Kaliforniens passage av Prop. 56, som kommer att innebära en brutal 70 procent skatt på nikotininnehållande e-vätskor. Åtta Kalifornien städer stannade med ett resultat på 57poäng.

 

Seattle floppade också, som Philadelphia, Chicago och Boston. Men den lägsta poängen gick till Minneapolis. Med en vapescore på 32, den stora staden Twin City rankas nästan dubbelt så ovälkommnande till vapers än i San Francisco, hem av anti-nikotin svärmare Stanton Glantz.

 

Tack vare Minnesotas 95 procent skatt på ångprodukter och ihållande skydd av tobaksindustrin genom de rika ($ 55.000.000 i tillgångar) lokal Lung Association shills Clearway Minnesota, Minneapolis tjänar skryta bland städer stolt förhindra rökare från att hitta ett hälsosammare alternativ.

 

De bästa städerna att besöka

 

Sju städer förtjänade betyget A. Med en vapescore på 91 poäng, Colorado Springs och Denver klarade båda A – betyget. Något före de två Colorado städerna, tre från Arizona – Mesa, Phoenix och Tucson – kom in på imponerande 94 poäng tillsammans med Albuquerque, New Mexico.

Men nummer ett på vapers topplistan var Virginia Beach, Virginia, med en jättesumma på 97 poäng. Denna vackra atlantkust staden är en turistort, känd för sina stränder och attraktiva subtropiska klimat. Men det är också hem för en hel del militär personal, eftersom det finns många försvarsanläggningar i närheten.

Det är passande att den mest välkomnande staden för vapers är också ett centrum för soldater och sjömän, eftersom rökning är betydligt vanligare i det militära än i den allmänna befolkningen. Skål och tack till de många lokala vape butiker som erbjuder ett bättre val för landets försvarare.

Författare: Nicole

Nicole jobbar med våra sociala medier och hjälper oss med bloggar och andra sidor.

Share This Post On