Vapingregler på flyg

e-cigg flygplan

 

 

Förra veckan roade Eric Wiberg läsare genom att lägga skulden för sitt laddningsfel på ett flygföretag för att de inte förbjudit honom från att ladda. Resenärer som Wiberg gör sitt bästa för att förbjuda transport av vapingutrustning på flygplan helt. Den här veckan är det en passagerare på Flight 67´s tur att lägga motiveringen till ett förbud i Indien. Wiberg tog sin enhet på ett Norwegian Air flight, inkopplad det och vaknade att hitta rök böljande från det. Med brända händerna beslutade han att det var flygbolagets fel, inte hans, och har valt att stämma dem. Vapers kommer vara orolig för att ett sådant beteende endast kommer att tjäna till nackdel för vapingryktet.

Passagerare på Flight 67 från Seattle till Anchorage var strandsatta i Ketchikan under fem timmar i söndags, inledande påståenden där det någons vape hade exploderat. Ett vittne sade: ”Och jag hörde en slags whooshing ljud, som en snabb väsande luft, och jag tittade upp och omkring tre rader framför mig började en killes ryggsäck att ryka och brast i orange och blålåga. Han fick snabbt ner den och slog den till marken och några andra passagerare gick upp och började stampa på den. ”

 

Vittnet talade till andra passagerare och det visade sig att det var ett annat fall av lös förändring som orsakat en elektrisk kortslutning ”Han höll upp själva laddaren. Och det såg ut som om det fanns några mynt i botten som på något sätt kommit i kontakt med det. Och han hade också flera förkolnade kvartal sitter på bordet också. ”

 

Alaska Airlines klargjort situationen: ”Tekniska experter tror att när batterierna kom i kontakt med metallnycklar och mynt så orsakades det en gnista. Det var synlig rök, och en uppsättning nycklar och godis föll till marken genom ett bränt hål i ryggsäcken. Även om det inte var eld, var det gnistor, vilket föranledde flygvärdinnorna att snabbt vidta åtgärder och använda brandsläckaren. ”

 

POTV föreslår alltid att om batterierna transporteras i påsar eller bagage bör de förvaras i ett isolerande paket eller låda. När fler flygbolag väljer strängare villkor för passagerare, är detta mycket viktigt för att undvika framtida incidenter.

 

Den indiska Generaldirektoratet för civil luftfart har nu förlängt sitt förbud mot vaping produkter att falla i linje med andra internationella aktörer. Vapers är nu förbjudna från att placera produkter i bagage som är avsett för last och är förbjudna att ta ut dem under flygning.

 

”International Air Transport Association i sin vägledning om e-cigaretter konstaterar att” flera incidenter har rapporterats som involverar elektroniska cigaretter överhettas genom sina värmeelement som av misstag aktiveras, vilket resulterar i en brand i incheckat bagage ”,” det skriver. ”Spare litiumbatterier och e-cigaretter måste sättas i carry-on påsar. Dessutom, uppladdning av e-cigaretter och / eller batterier ombord på flygplanet är inte tillåtet. ”

 

Författare: Nicole

Nicole jobbar med våra sociala medier och hjälper oss med bloggar och andra sidor.

Share This Post On