Vad händer med e-cigg?

Kära kunder,

Tobakslobbyismen har lyckats väl den senaste tiden då media har spridit mycket negativitet runt e-cigg. Vi på Ecocig har pratat mycket kring säkerhet de senaste veckorna och kände att vi ville nå ut till våra kunder med några ord från vår sida av vape-branschen. Mediernas rapportering berör produkter som inte existerar i vår verksamhet. Den förekommer oss veterligen ej heller inom några andra verksamheter som arbetar med e-cigg som nikotinersättningsprodukt. Den produkten som medierna talar om är en vara som har inhandlats illegalt på svarta marknaden. Enligt den information som finns att tillgå idag har dessa varor inhandlats uteslutande av personer bosatta i USA.

Farlig e-cigg

Säkerhet och transparens är grunden Ecocig vilar på. När vi grundade Ecocig gjorde vi det i egenintresse eftersom vi själva ville hitta säkra och pålitliga alternativ ur den djungeln av produkter som fanns på marknaden. Vår vision var att skapa ett Volvo för e-cigg. Säkra, beprövade produkter med hög kvalitet och ge bästa tänkbara kundservice. Vi arbetar fortfarande efter dessa grundvärderingar och vi säljer bara produkter som vi själva vill använda. Det är många av våra kunder som troligtvis inte känner till vårt hårda arbete kring säkerheten i de produkter vi säljer.

Det står utom allt rimligt tvivel att e-cigg är ett betydligt hälsosammare alternativ till tobaksrökning. /Public Health England

När vi tar beslut om att sälja en produkt ligger ett gediget säkerhetsarbete bakom där många kriterier måste uppfyllas. Vi ställer otroligt höga krav och inga skräpprodukter slinker någonsin igenom. Vi får ofta frågor från nyfikna kunder som själva fått höra från bekanta att e-cigg rent utav skulle vara skadligare för hälsan än klassiska tobakscigaretter. För en insatt kan den frågan kännas besvarad men svaret är nog så aktuellt. Modern forskning har slagit fast att e-cigg är mindre än 95% så ohälsosamt som cigaretter. Många forskare hävdar att det kan vara betydligt säkrare än så men det råder fortfarande oenighet kring de sista procenten. Engelska motsvarigheten till folkhälsoinstitutet Public Health England (PHE) rekommenderar som ett exempel e-cigg för rökare som ett substitut till tobaksrökning, eftersom det står utom allt rimligt tvivel att e-cigg är ett betydligt hälsosammare alternativ till tobaksrökning.

iso certifierad e ciggEcocig’s egna e-juice ”Ecojuice” är alla tillverkade med giltiga ISO certifikat och självklart utan onödiga tillsatser.

Public Health England ligger bakom kortfilmen ”smokefree experiment” som var en del i deras kampanj för att få fler rökare över till e-cigg.
Ni som är våra kunder är den bästa tillgång vi har på Ecocig. Utan er hade vi inte kunnat ha en verksamhet och vi är djupt tacksamma för att ni ger oss förtroendet att vara er leverantör av e-cigg och e-juice. Många av våra kunder har varit med oss sedan starten 2011 och vi vill ta tillfället att tacka er alla. Ni är den drivkraft som peppat oss att arbeta så hårt som vi gör. All positivitet från före detta rökare som fimpat för gott och fått hälsan tillbaka har varit ovärderligt.

Vi som jobbar på Ecocig har lång erfarenhet av e-cigg och vape-produkter och svarar gärna på alla tänkbara frågor ni kan ha kring vapes generellt, eller kring någon av våra produkter specifikt.
På Ecocig har vi även en unik möjlighet att svara på hälsorelaterade frågor i samråd med Ecocigs medicinska rådgivare Anders Kjellberg.

För nyfikna läsare finns det mycket att läsa om Ecocigs historia på den här länken: https://ecocig.se/historia

Vänliga hälsningar

Jacob Heidrich, VD på Ecocig.se

Smokefree Experiment

Författare: Jacob

Share This Post On