VapeNews – Augusti Nyheter 2017

Den Nya Tobakslagen. TPD – Pest Eller Kolera?

Den första Juli 2017 trädde den nya tobakslagen i kraft, även kallad den nya TPD-Lagen  (Tobaksdirektivet). Vi på ecocig välkomnar den nya lagen även fast den försvårar och ställer till en hel  del för både tillverkare, användare och framförallt säljare som oss så tror vi att den här nya lagen i slutändan kommer göra marknaden säkrare och mer tillgänglig för dig som slutkund och användare. Varför? -Jo helt enkelt för att nu måste alla säljare och tillverkare registrera och deklarera vilka produkter som säljs och tas in i landet.

Alla produkter som tas in och säljs måste även var godkända och registrerade av folkhälsomyndigheten vilket gör att många produkter framförallt e-juicer av dålig kvalité och som tillverkas av oseriösa aktörer med ifrågasatta metoder inte längre kommer att kunna säljas vilket gynnar dig som användare otroligt mycket.

Men detta innebär också en hel del extraarbete och ställer till en hel del problem för oss tillverkare och återförsäljare av e-cigaretter och tillbehör. Vi har tex, endast 6 månader på oss att registrera alla produkter och alla produkter som köps in efter den 1 Juli  måste vara TPD godkända och det som finns i lager just nu måste märkas om eller säljas slut innan 1 Januari 2018. Så håll ögonen öppna på vår hemsida för information om vilka produkter som kommer utgå och ersättas med nya.

Detta är endast ett axplock av alla nya regler och direktiv som vi som tillverkare och säljare helt plötsligt måste rätta oss efter, hela direktivet är på över 150 sidor. Men i det stora hela så kommer detta gynna marknaden och alla produkter kommer bli säkrare för dig som användare. I och med alla nya direktiv och åtgärder som behövs göras av alla tillverkare och säljare så kommer tyvärr priserna att höjas med några kronor men vi är övertygade om att användarna är villiga att ta den kostnaden om man vet att produkterna är godkända och testade.

Tex så måste alla e-juicer-smaker och styrkor testas individuellt på laboratorium och gå igenom tester för att få godkännande att få säljas, detta innebär en stor kostnad för tillverkaren.

Mycket i den nya lagen är också ganska banalt, tex så klassas numera e-cigaretter som tobaksvaror och det är något vi och alla andra säljare och tillverkare motsätter oss starkt. Vi menar att e-cigaretter och allt däromkring borde ha klassats i samma kategori som nikotintuggummin eller liknande produkter, men det är stora spelare på den marknaden med mycket resurser som ser e-cigaretter som ett hot.

Man får nu inte heller göra reklam för e-cigaretter eller tillbehör. Nikotin Styrkan på e-juice får inte överstiga 20 mg och e-juice flaskor innehållandes någon form av nikotin får inte säljas i större flaskor än 10 ml.

Detta är bara ett axplock som sagt av en väldigt stor nyhet som du kan hitta mer information om på vår hemsida.

Men summa summarum så välkomnar vi den nya lagen även om det finns endel att önska så kommer det i största allmänhet att gynna dig som användare med fler säkra och pålitliga produkter, samt att många oseriösa aktörer som nu finns på marknaden försvinner.


Ny Hemsida Med Tusentals Fler Produkter.

Som du säkert märkt har vi precis lanserat en ny hemsida, efter nästan 11 månaders hårt arbete och utveckling så bestämde vi oss i Juni för att lansera den den 1:a Juli två månader innan det satta releasedatumet. Utseendemässigt så är den ganska lik men med mycket MYCKET fler produkter. Sidan ska även gå snabbare att surfa på och sedan även fler nya funktioner som gör det enklare för dig att hitta dina favoritprodukter.

Vi har också jobbat mycket med att utöka och förbättra sökfunktionen, så har du inte provat den än så rekommenderar vi att du gör det nästa gång du ska handla. Vi har även lagt till en utökad filtreringsfunktion där du kan filtrera på i stort sett alla variabler du kan tänka dig; pris, vikt, storlek, styrka, smak, tillverkare osv.

Vi hoppas att du ska gilla den nya sidan och att den enklare kommer hjälpa dig att hitta både nya och gamla favoriter enklare.

Välkomna till ecocig.se version 3.0 – 2017.


Nya produkter i Aug.

I mitten av Augusti kommer vi att få in massor av nya produkter, både hårdvara och tillbehör men framförallt massor av nya smaker. Lite över 80 stycken faktiskt. Alla dom nya smakerna är TPD godkända och tänkta att ersätta våra gamla TotallyGreen smaker som kommer att utgå och fasas ut fram till 1 Januari 2018.

 

Vi har som vanligt satsat mycket på tobakssmaker men också en hel del andra fina frukt och godis-smaker som vi tror du kommer att gilla. “4U” heter det nya märket som inte är så nytt men nytt i Sverige. Det är samma tillverkare som gjorde serien  för TotallyGreen och dom har lovat att vissa av smakerna ska smaka precis lika dant.

 

Alla dom nya smakerna och hårdvaran kommer snart upp på hemsidan och vi jobbar febrilt här på kontoret med att fota och lägga upp dom så håll utkik efter ett nyhetsmail eller på hemsidan.

 

PS: TotallyGreen håller alltså på att fasas ut, så passa på att fylla på ditt eget hemma lager.


 

Författare: Sara Edvinsson

Sara jobbar som skribent och Journalist på en av Sveriges största kvällstidningar. Sara brinner även stort för e-cigarettfrågan då hon själv använder e-cigg och det har hjälpt henne att sluta röka när inget annat fungerade. Sara bloggar här på ecocig och hjälper oss att hitta bra nyheter.

Share This Post On