Folk röker för nikotin men dör av tjära

e-cigg gemenskap

 

 

”Folk röker för nikotin men dör av tjära,” sa en gång Michael Russell 1976, far till tobaks skademinskningen. Det är lätt att blanda samman tobak och nikotin, människor motsätter sig skademinskningen av vaping och försöker ofta framställa nikotin som en demonisk kemikalie. Andra menar att nikotin inte är värre för människor än att dricka en kopp kaffe.

e-cigg lungor

 

Kristin Ashford, docent vid Kentucky College of Nursing, faller under kategorin av de som är starkt emot nikotinanvändning. Även om hon är ansvarig för ett fyraårigt $ 2,3 miljoner studie,omfattande ett år, där de kollar på hur vaping påverkar en under graviditeten, dock så verkar det som om hon redan har bestämt sig om resultatet innan studien avslutats.

 

 

 

 

 

Som skribent för universitetets hemsida, säger Ashford att elektroniska cigaretter ”inte är säkra under graviditeten”. Kategoriskt hävdar hon att:

 

 • E-ciggs inte hjälper dig att sluta röka
 • E-ciggs kan innehålla andra skadliga kemikalier
 • Andrahand exponering av e-ciggs är också farligt under graviditeten
 • Allt som allt ser det inte ut att vara en opartisk del av forskningen som nyligen tillkännagivits av Linda Bauld. Även om det kanske inte är säkert så kommer det att vara fördelaktigt att veta om det är säkrare för de kvinnor som kämpar för att sluta röka under graviditeten.

 

En något mer positiv forskare från Texas sade att nikotin kan ge en rad fördelar när det handlar om andra sker:

 

 • Nikotin skyddar hjärnan från åldrande genom att undertrycka en önskan av att äta.
 • Det tillåter människor att konsumera mindre mat och inte lägga på sig så mycket vikt.
 • Hjärna krymper naturligtvis med åldern – vaping gör att det avböjer snabbare.
 • Experter säger att rökning fortfarande bör undvikas eftersom det resulterar i hälsoproblem.
 • ”Jag vill göra det mycket klart att vi inte uppmuntra människor att röka”, säger Dr Ursula Winzer-Serhan. ”” Men, är rökning endast en möjlig väg för administrering av läkemedlet, och vårt arbete visar att vi inte ska avskriva nikotin helt och hållet. ”Hennes uttalande följer på en studie som hennes team släppte 2015, titta på oral administrering nikotin och dess effekt på matkonsumtionen hos möss.

 

I Sverige har det oroats över förekomsten av KOL hos erfarna rökare och forskare  har lyckats hitta en stark koppling mellan nikotin och frisättningen av neutrofila extracellulära fällor från kroppens immunceller. Resultaten släpptes i Journal of Leukocyte Biology av forskare vid laboratoriet för molekylär infektionsmedicin Sverige vid Umeå´s universitet.

 

Vad deras arbete inte förklarar är när föredetta rökare byter till vaping så rapporteras det en förbättring av symtomerna från tobaksrelaterade inflammatoriska tillstånd, men laget säger ändå att: ”våra resultat kan förhoppningsvis leda till nya anti-inflammatoriska behandlingar av tobaksbruk relaterade sjukdomar . ”

Författare: Nicole

Nicole jobbar med våra sociala medier och hjälper oss med bloggar och andra sidor.

Share This Post On
 • Jacob Heidrich

  I Sverige har det oroats över förekomsten av KOL ja det stämmer ju iof.