Top 10 saker du inte visste om e-ciggs (och förmodligen behövde)

1. Den första vapern någonsin

 

1963 patenterade Herbert A. Gilbert en enhet som beskrivs som ”en rökfri icke-tobak cigarett”. I enheten värms en nikotinvätska och producerar ånga. Han blev kontaktad av olika företag som var intresserade av tillverkning av anordningen, men det hände aldrig och denna första elektroniska cigaretten försvann från offentliga register 1967.

 

e-cigg konstruktionDen första elektroniska cigaretten

2. Den mest dedikerade vaper priset går till …

 

En Continental Airlines flygning i Oregon som måste avledas tillbaka till dess flygplats ursprung efter att en passagerare vägrade att sluta använda sin elektroniska cigaretten. Han var tvungen att kvarhållas av medpassagerare och senare erkände sig skyldig till anklagelserna om att störa flygbesättningen.

 

e-cigg plan

3. Säg bye bye till cigaretter

 

Försäljningen av elektroniska cigaretter har fördubblats i USA, förra året nådde över $ 1 miljard för första gången. Analytiker förutspår nu att de kommer att gå om tobak cigarettförsäljningen inom ett decennium.

4. Big Pharma dikterar e-cigg policy

 

ecocig bra
Mer än hälften av den rådgivande panelen till MHRA som tog beslutet att reglera e-ciggs som läkemedel betalas av läkemedelsföretag som säljer nikotinersättningsterapier. Om tobaksvarors rådgivande vetenskapliga kommitté till FDA också har flera medlemmar som tar emot penning incitament från läkemedelsföretag som tillverkar röknings produkter upphörs det påstås.

5. Hells bells, ironi blows

 

Varenda multinationella tobaksföretag har investerat i elektroniska cigaretter i viss form.

 

ecocig roligt

6. Nikotin? Vilket Nikotin?

 

University of East London har genomfört en studie om effekterna av elektroniska cigaretter för att minska suget bland regelbundna rökare. Den visade inga signifikanta skillnader mellan en grupp av rökare som var använder av e-juice innehållande nikotin och en annan grupp som använde en placebo (e-juice som inte innehöll någon nikotin). De drog slutsatsen att e-cigaretter kan vara effektiva för att minska suget men att nikotin inte verkar vara en viktig faktor.

 

7. Jag ska vara tillbaka (för min e-cigg)

 

Arnold Schwarzenegger, guvernör i Kalifornien in sitt veto mot ett lagförslag som skulle i övrigt ålagts förordning om försäljning av e-ciggs. Han har sagt ”om vuxna vill köpa och konsumera dessa produkter med en förståelse för de associerade hälsorisker, bör de kunna göra det.”

 e-cigg tufftArnold-Schwarzen-as-The-Terminator

8. Om du tror att vi har det dåligt …

Att sälja eller innehar elektroniska cigaretter  som innehåller nikotin i Hongkong skulle kunna leda till en HK $ 100.000 böter och / eller två års fängelse. Sälja eller distribuera e-cigaretter eller e-vätska i Malaysia är straffbart med upp till 2 års fängelse.

 

e-cigg tjejer

 

 

9. Därför behöver vi e-cigg

Världshälsoorganisationen (WHO) förutspår:
”Under loppet av 2000-talet, kan tobaksbruk döda en miljard människor eller mer om inte omedelbara åtgärder vidtas.”

10. Hur jag skrev denna topp 10-listan 30% snabbare

Nikotin har visat sig sänka aggression nivåer och förbättra koncentration enligt flera studier som nyligen genomförts. En studie rapporterade en ökning av kognitiv funktion på upp till 30% och en minskning av aggressivitet i stressade situationer.

 

e-cigg bli snabb

 

Så där har ni det. Top tio listan över e-cigg fakta du förmodligen inte visste om. Ifall du gillade den här artikeln lämna en kommentar nedan. Vilka andra intressanta fakta om e-cigaretter vet du?

 

Författare: Nicole

Nicole jobbar med våra sociala medier och hjälper oss med bloggar och andra sidor.

Share This Post On