Startguide till elcigaretterStartguide
Osäker på hur och vad du skall välja? Följ startguiden.
Smakguide till ejuice och ecigaretterSmakguide
Här förklarar vi våra smaker och vilken sort du bör välja.
Videoguide till ecigaretter och ejuice och teknikVideoguider
Titta på våra videoguider om våra produkter och hur du använder dem.
Information och e-cigaretterInfo om E-cigaretter
Mer nyttig information och fakta om ecigaretter och ejuice.
Dr. Anders kjellberg ger dig tips och råd om ecigaretterMedicin
Information ifrån vår medicinska rådgivare Dr. Anders Kjellberg, specialist läkare.
Frågor och svar om e-cigaretterFrågor & Svar
Här listar vi dem vanligaste frågorna vi får in och svaren till dem.
Om ecocig och ecigaretterOm ecocig.se
Kort presentation av ecocig och vvåra produkter samt företaget bakom.
Ecocig i media och pressecocig i Pressen
ecocig i media och press, läs artiklar och ladda ner.
Ladda ner manualer om ecigaretter, elcigaretter, ejuice och elciggLadda ner
Ladda ner manualer och media direkt och spara i datorn.

Om oss


ecocig logo icon
OM OSS

ECOCIG är ett svenskt varumärke som tillverkar e-cigaretter och e-juicer av hög kvalitet. Företaget har sitt säte i Stockholm. I Sverige är vi ensamma om att ha egna e-juicer och vi har full kontroll på råvaror och tillverkning. Våra egna e-cigaretter har unika komponenter som är designade av ECOCIG. Vi tror på konsekvent kvalitet, snabba leveranser och en hög sericegrad. E-cigaretten och e-juicen bildar tillsammans vejpupplevelsen och vi vill själva vejpa den bästa möjliga e-juice för vi bryr oss om vad vi drar i oss. Vi tror att det är därför våra kunder kommer tillbaka. Därför kan du alltid känna dig trygg och säker med våra produkter.

ECOCIG - DET NATURLIGA VALETVaping har blivit en livsstil för många och är på stark frammarsch runt om i världen, inte minst i Europa. I Sverige är ECOCIG en del av marknaden med levande design, exceptionell smak och riktigt fördelaktiga garantier och villkor för dig som användare. Vi fortsätter att ta marknadsandelar och borgar för den bästa upplevelsen för dig som konsument.
E-cigarett infomarmation om våra vilkör för att köpa e-cigg

1års Garanti
Vi tar ett helhetsansvar i allt vi gör. Varje element vi producerar är noggrant designad och bearbetade av ECOCIG´s personal och externa experter. Det är därför vi med stolthet ger upp till 1 års garanti på våra produkter och 30 dagars nöjdkundgaranti. Varje enskild ecocig är kvalitetstestad och signerad av en kontrollant innan den paketeras. Vi lämnar 6 månaders garanti på material- och produktionsfel. Du har alltid 30 dagars öppet köp om du inte är nöjd med produkten.

Svenska E-juice smaker
Vår ecojuice i kombination med våra e-cigaretter är svårslagen men fungerar var för sig med andra fabrikat. Ecocigs e-juice är utvecklade av och för vejpare som har höga krav. Vi ogillar att kompromissa med rökupplevelsen och vi tror att du som konsument inte heller vill det. Både våra e-cigaretter och vår e-juice ligger högt i kvalitet och prismatrixen och det är något vi inte är tysta om. Vårt utbud av smaker är blandade och smaksatta av oss. Vi brinner för vejping och som vi vet hur vi vill att det skall smaka. Vi har valt att vara restriktiva i utbud av smaker i vårt sortiment helt till förmån för kvalitet. Fler smaker kommer efter hand när vi känner att vi har hittat något extra och motsvarar våra hårda krav på kvalitet och smak.


Hos oss handlar du säkert.
Vi använder betalningslösning från SVEA och Bankgiro. Dina betalningsuppgifter går aldrig via tredjepart utan sköts direkt av banken eller din kreditkortsutgivare. Efter kontroll av din betalning skickar dom en bekräftelse tillbaka till oss för vidare hantering av din order. Alla betalningar sköts via säkra SSL krypteringar som säkerställer att dina uppgifter inte kommer i orätta händer. Och vi innehar självklart ett aktivt SSL-certifikat som du kan se genom att sidan du nu besöker börjar med “https://”Leverans
När du väljer att betala med någon av våra direktbetalningar (Bank-, kreditkort e-kort, del eller fakturabetalning) behandlas din order samma dag. Gör du beställningen innan kl 15:00 skickas även ordern samma dag* och du har normalt paketet i din brevlåda redan nästa arbetsdag, vart du än bor i Sverige. *Leveranstiden är normalt 1-3 dagar. Avvikelser förekommer i samband med helgdagar. Så fort du har lagt din order och betalning är mottagen kan du börja spåra ditt paket hos oss. Vi informerar dig om alla händelser i processen från det att din order är lagd till att du kan följa paketet ute på vägarna med posten.
e-cigarett ecocig e-cigg med flera smaker handla säkertSilver kund & Lojalitetspoäng
From 2015 beslutade vi att införa flera olika belöningssystem för dig som kund. Du kan tjäna “Lojalitetspoäng” genom att handla produkter på vår hemsida. Du kan läsa mer om lojalitetspoäng genom att klicka här >> Men eftersom vi har så många trogna kunder som kommer tillbaka vecka efter vecka beslutade vi att göra någonting extra för er som är oss trogna. Läs mer om “Silver Kund” genom att klicka här >>Fri support alla vardagar 10-16
Före eller efter köpet? Spelar ingen roll! Vi är alltid här för att hjälpa dig. Vi kan nås via e-post, telefon eller online chatt. Det enda du behöver göra är att välja vilket sätt som passar dig bäst. Vi är stolta över vår kundkontakt och vi finns här för dig, vilka frågor du än må ha.


Återförsäljare

Det ska vara roligt och lönsamt att arbeta med ECOCIG och det är det! Speciellt eftersom vi alltid är ”spot on” på marknaden och vi delar våra erfarenheter och konkurrensfördelar med våra partners och återförsäljare. Är du intresserad av att veta mer så kontakta Jonas Ternstrand på: 08 51 51 70 70 eller per email jonas@ecocig.se Attraktiva priser
Vi vill att e-cigaretter skall vara överkomligt för alla. Vi kommer aldrig att vara det billigaste alternativet då vi har på tok för höga krav på produkter och service. Det går helt enkelt inte att få ner priset mer utan att tumma på kvaliteten. Våra e-cigaretter kommer alltid vara smartare och ett mer ekonomiskt alternativ till traditionell rökning utan att tumma på design och kvalitet. Vi är säkra på att du som kund förstår innebörden av denna filosofi.Ledningen på ecocig.se

VD - Jacob HeidrichGraphic Design - E-cigarett Rickard SvenssonDoctor läkare Anders Kjellberg
Jacob Heidrich
Administration & Teknik
08 - 51 51 70 70
Jacob@ecocig.se
Rickard Svensson
Webb & PR
08 - 51 51 70 70
rickard@ecocig.se
Dr. Anders Kjellberg
Medicin & Marknad
08 - 51 51 70 70
anders@ecocig.se


Varför ecocig?
Drygt 1 miljon Svenskar röker, ungefär hälften av dem kommer att dö i förtid pga skador av tobaksrökens gifter. (1)
Passiv rökning ökar risken för både lungcancer och hjärtinfarkt med 30 procent samt för KOL med 40-80 procent jämfört med den som inte exponerats (2). Tobaksrök förvärrar också symtomen hos barn och vuxna med känsliga slemhinnor, som astmatiker, allergiker och överkänsliga (3). Barn är särskilt känsliga och har en förhöjd risk att drabbas av astma, bronkit och öroninflammation (4). Minst 200 personer avlider varje år av passiv rökning (5). Elcigaretter ökar i popularitet bland rökare som vill sluta röka eller bara byta skadlig tobaksrökning mot ett mindre farligt alternativ.

Dr. KlayusLessnau e-cigarett professorDet finns en opinion mot elcigaretter, ffa pga subkulturen runt elcigaretter som glorifierar elcigaretter som något helt ofarligt. Man ser också en risk att man attraherar ungdomar in i ett livslångt beroende av elcigaretter. En färsk stor undersökning i USA visade att var femte ungdom som provat e-cig aldrig hade rökt vanliga cigaretter (6). Svenska läkemedelsverket och flera europeiska motsvarigheter vill klassa e-juice med nikotin som läkemedel eftersom nikotin i andra former är klassat som läkemedel. Problemet är att e-juice med nikotin redan säljs helt okontrollerat i flera andra EU länder och kan därför köpas via internet.


Vi på ecocig vill vara med och påverka opinionen och försäljningen i Sverige. Vi är positiva till ett förslag om läkemedelsklassning men tills detta förslag gått igenom vill vi sälja och marknadsföra ecojuice med nikotin till rökare över 18 år.
e-cigaretter Robert Wess
Vi är motståndare till tobaksrökning och tror att elcigaretter är ett seriöst alternativ till tobaksrökning för att på sikt fasa ut och helt förbjuda tobaksrökning vilket andra rökfria nikotinprodukter (NRT) aldrig har varit. Vi tror att elcigaretter kan vara det vinnande draget i Tobacco Endgame 2025.

Vi anser att våra e-cigaretter ecocig som och våra ecojuicer är säkra men vi kan inte garantera att de är helt ofarliga. Vi bedriver ständig kvalitetsutveckling och följer forskningen på området. Vi är väl medvetna om att nikotin är mycket giftigt vid överdosering vilket vi varnar för och vi arbetar för att utveckla helt barnsäkra produkter.


Vi är medvetna om att våra ecojuicer kan innehålla TSNA (Tobaksspecifika nitrosaminer) men det rör sig om halter jämförbara med nikotinplåster och endast en bråkdel av de halter som finns i såväl snus som cigaretter.

ecocig.se
Vi vill att du som kund skall vara trygg med att ecocigs produkter är av högsta kvalitet. Vår ecojuice innehåller enbart certifierade råvaror och varje enskild ecocig är kvalitetstestad och signerad av en kontrollant innan den paketeras. Vi lämnar 6 månaders garanti på material- och produktionsfel. Du har alltid 30 dagars öppet köp om du inte är nöjd med produkten.

Referenser
1. Tobaksfakta
2. The Surgeon General, 2006
3. Statens folkhälsoinstitut, 2001
4. Dybing & Sanner, 2002
5. Statens folkhälsoinstitut, 2009
6. Hyland et al. 2013; 2011 and 2012 National Youth Tobacco Survey (NYTS) Thomson G, Edwards R, Wilson N, et al.
What are the elements of the tobacco endgame?
Tobacco Control. 2012;21:293-5.