Disclaimer: Det är inte vetenskapligt bevisat att våra e-cigaretter är effektiva för att sluta röka. Det är inte heller bevisat att våra e-cigaretter är ofarliga men många experter anser att e-cigaretter är ett bra alternativ till vanlig tobaksrökning. Nedanstående råd är inte medicinskt testade utan är våra egna synpunkter samt information och råd insamlade ifrån kunder och användare som lyckats sluta röka vanliga cigaretter med hjälp av e-cigg. Läkare och sluta-röka-experter rekommenderar i första hand vetenskapligt beprövade metoder, om du inte redan gjort det rekomenderas att ta kontakt med Vårdguiden 1177 eller direkt med Sluta-Röka-Linjen där du kan få råd och stöd av en professionell rökavvänjnings-rådgivare.

Sluta Röka Guide! 5 enkla steg med en e-cigarett.

Sluta röka steg ettSluta röka steg tvåSluta röka steg treSluta röka steg fyraSluta röka steg fem


Nedan har vi samlat information som en guide för dig som vill försöka sluta röka med e-cigaretter. Följ de enkla stegen för att maximera chansen att verkligen lyckas sluta med ditt rökbegär. 

Steg 1: Ta beslutet!
Det första och enklaste steget och faktiskt det viktigaste är att helt enkelt ta beslutet och bestämma dig för att sluta röka. Antagligen känner du av de negativa effekterna av att röka dina vanliga cigaretter. Dålig kondition, dålig hy, dålig andedräkt, dålig blodcirkulation, dålig bla bla bla bla. Ja listan kan göras otroligt lång. Det finns egentligen inget stopp på alla dåliga saker som man råkar ut för som rökare, speciellt om du har rökt i mer än 10 år. Så bestäm dig helt enkelt för att:
-nu j*klar ska jag sluta röka.

Här nedanför visar vi ett fotografi med alla fördelarna med att sluta röka och lite mera information. Ta en stund och studera och fundera på om det verkligen inte är dags att just du slutar med dina vanliga cigaretter nu. Du kan behålla smaken och känslan med våra e-cigaretter, speciellt framtagna för dig som är tidigare rökare.

Sluta röka information
Vill sluta röka med e-cigg
Sluta röka idag med en e-ciggSteg 2: Välj E-cigarett
När du väl tagit det bästa beslutet som en rökare kan ta i sitt liv så är det dags att bege sig in i djungeln av e-cigaretter, tillverkare och alla olika modeller. För en nybörjare som vi alla är i början så kan detta steg kännas övermäktigt speciellt för en person som kanske inte är så teknisk. Ingen fara, vi hjälper dig och detta är faktiskt anledningen till att ecocig startade från första början (du kan läsa mer om ecocig´s historia och hur allt startade här: ecocig´s historia). Våra specialtillverkade e-cigg är perfekt utformade för dig som är tidigare rökare och speciellt framtagna för dig som bestämt dig för att sluta röka.

Som rökare har man ganska höga krav på en e-cigg och inte sällan behöver den vara smidig, lätt att förstå och lätt att använda. Vi har skapat precis en sådan e-cigarett och det är just dessa startpaket som vi rekommenderar till alla tidigare rökare. Vi har utveklat produkten i snart över 6 år och vi jobbar hela tiden för att förbättra och utveckla våra produkter. 

Men vilken av alla e-cigg ska jag välja då?
Vi rekommenderar dig som nu vill sluta röka att beställa ett av våra startpaket som innehåller allt du behöver för att komma igång med din e-cigarett och helt skippa den vanliga cigaretten. 

E-cigg startpaket för dig som ska sluta röka

Vår egen e-cigarett är alltså framtagen för att passa dig som tidigare rökt och vi har genom tester och råd från både kunder och sluta röka experter lyckats ta fram en produkt som vi tycker är Sveriges och kanske världens bästa. Vi får dagligen telefonsamtal ifrån glada kunder som lyckats kasta cigaretten när inga andra metoder har funkat. Vi är stolta över vår produkt och det gör oss otroligt glada att den faktiskt hjälper människor att sluta röka. Har du oxå prövat andra vetenskapliga metoder upprepade gånger utan att lyckas sluta röka? Ja då ska du helt enkelt beställa ett startpaket ifrån ecocig!

Ecocig Lss e-cigg
Ett års garanti e-ciggEtt års garanti.
Vi är så säkra på vår produkt att vi ger dig ett års garanti på batteriet och laddare. Vår bästa produkt för tidigare rökare som vill sluta röka helt enkelt. Ecocig är ett njutningsbart sätt att slippa många av de skadliga ämnen som finns i den vanliga cigaretten och istället återfå smak, lukt och framförallt din kondition. Ett års garanti är standard på nästan alla andra produkter vi säljer.
e-cigarett startpaketStartpaket som kan hjälpa dig att skippa cigaretten. Sveriges bästa e-cigarett.
Det finns massor av andra startpaket och massor av andra e-cigaretter för dig som är lite mer teknisk och avancerad användare. Vi rekommenderar dock starkt att du som nybörjare köper Ecocig LSS startpaket till att börja med för att bekanta dig med konsten att vejpa och använda en e-cigarett. När du väl bekantat dig med alla tekniska delar och fördelarna med en e-cigarett så kan man gå vidare till mera tekniska och avancerade e-cigaretter. Det finns som sagt hundratals olika modeller men det finns inte så många som är direkt riktade till just rökare utan dom flesta är riktade till dig som känner till och har använt e-cigaretter tidigare.

Priset kan självklart vara en avgörande faktor när du ska beställa din e-cigarett. Kanske har du inte råd just nu tänker du. Vi erbjuder både attraktiva avbetalningar och köp via faktura. Vi erbjuder även andra, billigare startpaket. Vi distribuerar som enda Svenska företag en Tysk kvalitetsprodukt som heter "bePosh". Det är också en bra produkt, ffa om du inte har för avsikt att sluta just idag men vill ha ett alternativ till vanlig cigarettrökning. 

Vill du veta mer om hur en e-cigarett fungerar?
Att välja rätt e-cigarett som nybörjare kan vara som att kliva in en stor djungel och det är mycket nya ord och tekniska formuleringar som man bör kunna. Vi hjälper dig med alla frågor om du tar kontakt med oss. Vi har även bra tips på hur du kan göra för att sluta röka. Du kan ringa oss på 08 51 51 70 70 mellan 09-16 alla vardagar. Du kan även skicka ett email till oss dygnet runt eller kontakta oss via vår kontaktsida. Vi finns också tillgängliga och svarar gärna på dina frågor i vår livechatt som är öppen alla vardagar mellan 09-17. Vill du själv läsa dig till hur en e-cigg fungerar så kan du alltid klicka dig vidare till vår e-cigg guide:Så fungerar en e-cigg här.Steg 3: Väl e-juice och nikotinstyrka
Bästa produkt Vaporfair.euOvan berättade vi om vilken e-cigarett du bör välja om du vill sluta röka och om du klickade dig vidare till något av våra startpaket så såg du säkert att vi rekommenderar dig tre stycken olika paket. Alla dock med samma hårdvara, dvs e-cigarett men med olika nikotinstyrkor på e-juice. Att välja vilken nikotinstyrka kan vara förvirrande eftersom det inte står samma nikotinstyrka på ditt cigarettpaket och det är helt rätt för det går inte riktigt att jämföra nikotinstyrkan i en e-juice mot det som står på ditt cigarettpaket. Varför kanske du undrar nu och det är helt enkelt för att nikotinet i en e-juice är ett koncentrat och i flytande form och anges som styrka per mililiter. Nikotinet i våra e-juicer är inte på något sett genmanipulerat eller kemiskt framställt utan det kommer direkt ifrån tobaksplantan och är naturligt men utan många andra skadliga ämnen som frisätts när man förbränner bladen.

Ecojuice ett bra val.
Att handla ecojuice som vi valt att kalla våra e-juicer som tillverkas under eget varumärke är ett bra val. Både för miljön och för din ekonomi. Våra e-juicer blandas och tillverkas med största noggrannhet och hela tillverkningsprocessen är ISO-certifierad i kalsserna renhet, miljö och medicinteknisk. Alla råvaror som används till att skapa våra e-juicer är hämtade och producerade inom EU och endast de viktigaste ingredienserna finns i våra e-juicer. Vår fabrik har år efter år vunnit priser på flera stora mässor och konvent runt om i världen. Det senaste var "product of the year 2016" på Vaporfair i tyskland.

AAA kredit  ISO 50001 certifikat  ISO hacccp certifikat  ISO 14001 Certifikat  ISO 18001 certifikat  ISO 9001 certifikat  Product of the year 2016

Men vilken styrka ska du då välja?
Alla människor är ju olika så det är svårt för oss att säga exakt vilken styrka du kommer att gilla så det vi rekommenderar nedan är baserat på vad våra användare och vår egen expertis säger. Något som man ska tänka på först o främst är att nikotin är ett gift och det ska hanteras med varsamhet och förvaras absolut  oåtkomligt för barn och husdjur. En flaska med e-juice i styrkan 24mg kan allvarligt skada ett barn eller husdjur om dom skulle råka få i sig det. Det är heller inte bra att få e-juice innehållandes nikotin på huden framförallt inte på öppna sår. Att kladda lite med e-juicen när man gör rent sin e-cigarett eller fyller på den är helt naturligt och ska bör vara någon fara. E-juicen är en ganska trögflytande olja och man känner lätt ifall man får lite på fingrarna och som van rökare behöver man inte oroa sig för det. 


Men nu till saken. Nikotinstyrkan.
Röker man starka cigaretter såsom Röda prince, Marlboro, Kent eller Level och mer än ett paket om dagen så bör man nog prova att välja E-juice eller startpaket med styrkan 18-20mg nikotin. Röker man lite mindre eller kanske svagare cigaretter så bör man välja en e-juice eller startpaket med styrkan 6-12mg nikotin. se vår tabell nedan:

Nikotinstyrka sluta röka
Blanda din egen styrka.
Våra egna Premium e-juicer kommer i tre olika styrkor. 0, 12 och 20mg nikotin. Är det så att man kanske hellre skulle vilja ha någon styrka mitt emellan 12-20 eller mellan 0-12 så kan man alltid köpa en extra flaska 0mg och sedan blanda själv i egen flaska eller direkt ner i e-cigaretten. Ex: Skulle du blanda 50% 0 mg med 50% 12mg så får du ju teoretiskt sätt en e-juice som är 6mg. Så ifall du beställer något av våra e-cigarett startpaket som innehåller nikotin rekommenderar vi att du också köper en extra e-juice med 0mg. Ifall din nikotinstyrka 12 eller 20 skulle vara för stark så kan du då blanda till en lite svagare e-juice. Vill du inte blanda direkt i e-cigaretten så säljer vi tomflaskor som är gjorda för att skapa sina egna blandningar i.

Blandnings diagram:

Blanda styrkorna 0-12mg
Mängd flaska 0mgMängd flaska 12mgResultat nikotinstyrka
10% Volym+90% Volym=10.8mg Nikotin
20% Volym+80% Volym=9.6mg Nikotin
30% Volym+70% Volym=8.4mg Nikotin
40% Volym+60% Volym=7.2mg Nikotin
50% Volym+50% Volym=6mg Nikotin


Blanda styrkorna 0-20mg
Mängd flaska 0mgMängd flaska 20mgResultat nikotinstyrka
10% Volym+90% Volym=18mg Nikotin
20% Volym+80% Volym=16mg Nikotin
30% Volym+70% Volym=14mg Nikotin
40% Volym+60% Volym=12mg Nikotin
50% Volym+50% Volym=10mg Nikotin


Blanda styrkorna 12-20mg
Mängd flaska 12mgMängd flaska 20mgResultat nikotinstyrka
10% Volym+90% Volym=19,2mg Nikotin
20% Volym+80% Volym=18,4mg Nikotin
30% Volym+70% Volym=17,6mg Nikotin
40% Volym+60% Volym=16,8mg Nikotin
50% Volym+50% Volym=16mg Nikotin

Utan nikotin när jag ska sluta röka?
Vi rekommenderar alla att försöka sluta med nikotin helt och hållet. Men inte på en gång såvida du inte har fått instruktioner ifrån din läkare m.m att just sluta med nikotinet. Har du inte fått det så rekommenderar vi faktiskt att du istället trappar ner på ditt nikotinanvändande, lite som man gör med nikotinplåster eller nikotintuggummi. Man börjar på den dosering man gillar och sedan ju längre tiden går så trappar man ner. Antingen genom dom stora kliven 20-12 eller 12-0. Vi håller just nu på med en studie där vi försöker klargöra i vilken takt och tidsram man skall göra dom här stegen men än så länge så kan vi bara ge vår personliga rekommendation och det är att ta det i den takten man själv känner att det fungerar. Det viktiga är helt enkelt att inte gå för fort fram så att man tillslut går tillbaka till den vanliga cigaretten. Vi brukar säga i runda slängar 6-8 månader innan man går ner till 0mg, men detta är ju väldigt individuellt. Många klarar det mycket fortare och många som lyckas sluta klarar det faktiskt utan hjälpmedel. Men som sagt, ta det i den takten du känner att det fungerar och vill du trappa ner på nikotinet i lite flera steg så blanda helt enkelt dina egna styrkor.iso certifierad e-juice sluta rökaVälja rätt smak.
Våra rekommenderade startpaket för dig som vill sluta röka är LSS paketen och dom kommer alltid med 3st förvalda e-juicer. Dark Tobacco (Storfavorit), Classic Tobacco och Menthol. Dessa e-juicer är så kallade PREMIUM produkter då vi valt att buteljera vätskan i glasflaskor med en riktigt barnsäker kork samt. Vi har med mycket omsorg valt ut de bästa ingredienserna och smakerna so vi hittat. Alla ingredienser är producerade inom EU och vi har varit noga med att tillverkningsprocessen håller en mycket hög kvalitet och fabriken är ISO-certifierad. Vi ville helt enkelt inte bara säga att vår e-juice är bäst vi ville kunna bevisa det också. Vill du veta mer om vår e-juice och hur den tillverkas så kan du klicka här för historien om ecocig. Producerade inom EU, absolut rena ngredienser och INGA onödiga tillsatser såsom färgämnen eller andra billiga substanser. Ecojuice helt enkelt. Det naturliga Valet.

Välja smak
Att välja vilken smak är enkelt med våra Premium E-juicer. I vårt E-cigarett Startpaket får du alla våra tre e-juicer med. Det du ska tänka på när du ska börja använda din e-cigarett i syfte att sluta röka är att du inte kan jämföra smaken till 100% med din vanliga cigarett. Det som är bra med e-juice när du vill sluta röka dock är som vi beskrev ovan att det går att blanda din egen e-juice. Vi här på kontoret brukar faktiskt blanda Dark Tobacco 90% med Toffee 10%. Men vi har många kunder som har hittat helt egna blandningar som dom gillar mest. Några är tex:

 • E-juice Dark Tobacco 50% + E-juice Menthol No. 1 50%
 • E-juice Classic Tobacco 50% + E-juice Menthol No. 1 50%
 • E-juice Classic Tobacco 30% + E-juice Menthol No. 1 70%
 • E-juice Classic Tobacco 80% + E-juice Menthol No. 1 20%
 • E-juice Dark Tobacco 80% + E-juice Menthol No. 1 20%
 • E-juice Dark Tobacco 90% + E-juice Toffee 10%

Det går som sagt att blanda hur man vill. Läs mer ovan.

Smakguide
När det kommer till våra smaker så finner du här nedan en liten smakguide på våra Premium E-juice som vi rekommenderar om du är tidigare rökare av vanliga cigaretter och vill sluta röka med hjälp av en e-cigarett.

Sluta röka Dark TobaccoDARK TOBACCO E-JUICE | 0 - 20mg Nikotin
Dark Tobacco är en delikat tobakssmak rik på arom och känsla, något nötig i karaktären med inslag av vanilj och tobak. Den ger en fyllig och rik utveckling av ånga som bär aromerna på ett naturligt, mustigt och avspänt sätt. 

Dark Tobacco är tillverkad i bästa miljö där alla steg är ISO certifierade med högsta medicinska renhet och säkerhet. Utan onödiga tillsatser såsom färgämnen etc. Alla våra Premium E-juicer har ett eget Batchnummer så vi kan både spåra när den producerades samt vem som packat. Allt för att leverera en så bra kvalitets produkt som möjligt. Produkten innehåller endast: Destillerat vatten, Propylen Glykol, Vegetabiliskt Glycerin, Smakämnen och eventuellt nikotin.

Rekommenderas till: Personer som tidigare rökt röda märken såsom Marlboro, Prince, Tamar, Level, Camel, Blend eller liknande råa tobakssmaker. För dig som verkligen vill ha en bra och god röksmak som påminner om en riktig cigarett med mustig smak är Dark Tobacco det rätta valet. Storsäljare 2016 och en storfavorit på mässor runt om i världen.

Nikotinstyrka Sluta röka Vaniljsmak Sluta röka  Sötma i e-juice  Fyllighet e-juice  Nötig e-juice smak sluta röka  Fruktighet i smaken e-juice  Tobak smak i e-juice  bästa produkt 2017Kundbetyg högstaClassic Tobacco e-juiceCLASSIC TOBACCO E-JUICE | 0 - 24mg Nikotin
Classic Tobacco har en naturlig smak och gillar du det där extra rivet med mycket arom och god tjock rök så är Classic Tobacco den perfekta smaken för dig som vill sluta röka. Många av våra kunder säger att denna smak är den mest autentiska dom testat när det kommer till e-juice som ska likna en vanlig cigarett. Vilket kan vara bra när man ska sluta röka. En ren tobakssmak med distinkt smak.

Classic Tobacco är tillverkad i vår fabrik inom EU´s gränser och alla råvaror hämtas inom Europa. Med våra ISO certifierade tillverkningsmaskiner och laboratorie utrustning så kan du alltid vara säker på en hög kvalitet och en mycket ren produkt utan onödiga tillsatser såsom färgämnen eller andra ingredienser. Endast det nödvändigaste blandas i. Vatten, Vegetabiliskt Glycerin, Propylen Glykol och smakämnen.

Rekommenderas till: Personer som tidigare rökt Light cigaretter eller som vill ha den där riktiga cigarettsmaken. Marlboro Light, Prince Light, Level, Tamar, Camel Light och Vita Blend eller liknande smaker. Classic Tobacco Röstades fram som bästa smaken på världens då största mässa för e-juice i London 2013.

nikotinstyrkaVanlijsmak  Sötmasmak  Fyllig smak för att sluta röka  Nötig smak e-juice  Fruktsmak  Tobaksmak  naturliga råvaror sluta röka kundbetyg hösta värdeClassic Tobacco e-juiceMENTHOL No.1 E-JUICE | 0 - 20mg Nikotin
En annan av våra kundfavoriter är vår Menthol som är mycket frisk och har en naturlig smak och känsla. Den ger en rik och söt ånga som smakar som en riktig menthol cigarett med fyllig arom. Många blandar denna med Classic Tobacco för att få ännu mer cigarettkänsla.

Menthol No.1 är tillverkad i vår fabrik inom EU´s gränser och alla råvaror hämtas inom Europa. Med våra ISO certifierade tillverkningsmaskiner och laboratorie utrustning så kan du alltid vara säker på en hög kvalitet och en mycket ren produkt utan onödiga tillsatser såsom färgämnen eller andra ingredienser. Endast det nödvändigaste blandas i. Vatten, Vegetabiliskt Glycerin, Propylen Glykol och smakämnen.

Rekommenderas till: Personer som tidigare rökt Menthol eller som vill ha den där riktiga Menthol cigarettsmaken. Marlboro, Prince, Level, Tamar, Camel Activate och Blend menthol eller liknande smaker. Menthol No.1 är en perfekt smak för dig som vill sluta röka med en bra och smakrik smak som påminner mycket om en vanlig menthol cigarett. Ett bra tips är att blanda Menthol med Dark Tobacco eller Classic Tobacco för att få en riktigt fin tobak-mentholsmak som påminner mycket om en vanlig cigarett.

nikotinstyrkaVanlijsmak  Sötmasmak  Fyllig smak för att sluta röka  Nötig smak e-juice  Fruktsmak  Tobaksmak  naturliga råvaror sluta röka kundbetyg hösta värde

Steg 4: Beställ Sveriges bästa produkt för dig som vill sluta röka med e-cigaretter.
Nu när du vet vilken e-cigarett och vilken e-juice du vill ha så väljer du helt enkelt att gå till respektive sida och göra din beställning, nedan kommer vi ge dig 3st möjliga steg beroende på vilken nikotinstyrka du vill ha.

 • STEG A
  Tänk på att detta paket är utan nikotin och vår rekommendation till dig som vill sluta röka vanliga cigaretter mha e-cigg alltid är att börja med någon styrka av nikotin. Dvs 12 eller 20.
 • STEG B
  Detta är det paketet vi rekommenderar dom flesta av våra kunder och det vi säljer mest av. Passar dom flesta rökare och är ett bra val för nybörjare med e-cigaretter.
 • STEG C
  Om du är en riktig storrökare som röker mer än ett paket cigaretter om dagen så rekommenderar vi detta startpaket för dig som vill sluta röka med e-igaretter.
När du lagt ditt startpaket i varukorgen så klickar du helt enkelt på just varukorgen uppe till höger här på sidan och du kommer då till varukorgen där du som vill sluta röka med e-cigaretter kan modifiera eller varför inte skriva in en rabattkod som denna tex: RBT1017 som ger dig som ny kund 10% rabatt på hela din första order. :)

Du kan välja att betala med flera olika alternativ men säkrast och snabbast är såklart att välja faktura betalning. Men vill du betala med kreditkort eller bankbetalning är det lika säkert det med. Vi har även nu börjat med E-faktura, dvs fakturan skickas nu till din e-post direkt istället för vanlig post och du slipper därför faktura avgiften.Steg 5: Kasta ciggen
Det sista steget är högst väsentligt och kan vara skillnaden mellan att klara det eller inte klara att sluta röka vanliiga cigaretter. Gör dig av med så mycket som möjligt som kan förknippas med din tidigare rökning. Kasta framförallt cigaretterna, vissa experter tycker till och med att du kan göra det till en liten ritual, dvs bryt av varenda cigarett en och en i soptunnan eller toaletten och för varje cigarett du bryter av så tänker du för dig själv -Aldrig mer. Kasta eller lägg undan tändare, askkoppar tomma paket etc etc. Det viktigaste är att du inte har cigaretter i din närhet. 

Har du en partner som röker, så har du faktiskt all rätt att be hen att inte röka hemma eller i din närhet när du själv försöker sluta med cigaretterna. Det viktigaste är att du inte har tillgång till cigaretter. Många som lyckats sluta säger att det värsta som kunde hända var att man köpte ett paket eller att det fanns cigaretter i närheten, då var det otroligt svårt att motstå. En cigarett är ju alltid en cigarett. Våra e-cigaretter är självklart ett riktigt bra alternativ men älskar man Coca Cola så är Pepsi Cola aldrig samma sak. Dvs en cigg är ju alltid en cigg.

Så kasta bort cigaretterna och håll dig borta i från renodlade tobaksaffärer. Och skulle du få ett återfall och röka en cigg av grannen, partner eller någon annan så är det självklart inte hela världen. Det finns faktiskt dom som trappar ner sin förbrukning av vanliga cigaretter. Det finns ju som vi alla rökare känner till, tre stycken riktigt goda cigaretter. Morgonkaffet, Efter middagen och kvällsfikat. 

Alla andra cigaretter under dagen är oftast bara ett vanebeteende eller "bara för att". Dvs man skulle egentligen kunna skippa alla andra cigaretter. Vi som rökt länge vet också att den där ciggen man tar upp i bilen eller när man pratar i telefon eller när man kommer ut från shoppingrundan är oftast helt onödiga och bara ja helt enkelt "Bara för att", ett jädrans vanebeteende.

Att sluta med nikotinet i min cigarett var inte det som var det svåraste med att sluta röka. Röken, känslan och smaken var det jag saknade mest.

Vissa experter menar också att nikotinet inte är så starkt beroende framkallande som man påstått i alla år. Det finns till och med de som påstår att cigarett-tillverkarna bidragit till den synen på nikotin för att det gör att dom säljer mer och folk tror att dom är mer beroende än vad dom egentligen är. Dom personer vi pratat med inför den här guiden, menade allihopa att det var oftast inte nikotinet som var det jobbiga med att sluta röka utan det var smaken, rivet i halsen och känslan av rök som var avgörande. Själva nikotinsuget gick över efter 4-5 dagar och uppenbarade sig inte förens på dag 3 för vissa. Dock ska man ju veta att en cigarett innehåller ju så otroligt många fler ämnen som kroppen vant sig vid och vissa av dem finns det inte ens forskning på hur beroende framkallande dom faktiskt är. Det som är bra med en e-cigarett är ju nu att man inte behöver sluta med nikotinet helt tvärt om det nu skulle vara så att du känner att det blir ett svårt steg. Dom flesta väljer att börja sluta röka med e-juice innehållande nikotin och för att veta vilken styrka på nikotinhalten i din e-juice du ska välja kan du läsa om det ovan och för att läsa mer om e-cigaretter och e-juice med nikotin kan du klicka här.


Läs mer om medicin och vad vår medicinska rådgivare


Dr. Anders Kjellberg säger om e-cigg.

När man slutar röka med en e-cigg så ska man också tänka på att nikotinet i en e-cigarett upptas på ett annorlunda sätt än med en vanlig cigarett. Så det tar i regel 2-3 minuter längre tid och hos vissa personer upp till 10 minuter innan nikotinet ger effekt. Mer om det i texten ovan. 

Slutligen vill vi bara ge ett bra tips när du väl valt e-cigg, e-juice, gjort din beställning och fått hem ditt startpaket. Antagligen får du ditt paket under dagen, dvs du har antagligen redan rökt din morgon cigarett som vanligt och intalat dig själv att sluta röka när e-cigaretten kommer på posten. Nu sitter du kanske där med ditt paket framför dig och ska börja använda den för att sluta röka. VÄNTA!

Ja du läste rätt, Vänta...
Vänta tills nästa dag. Detta är ett tips som vi ger många av våra rökare och måga har hört av sig och sagt att det var precis på det här sättet som fick dom att helt kunna gå ifrån cigaretten. 

Steg 1.
Du har fått hem e-cigarett startpaketet. DU kanske till och med har laddat/fyllt på den med e-juice. Låt den stå och resten av eftermiddagen- kvällen så röker du som vanligt. Inte mer inte mindre. Men precis innan du ska ta din sista cigg för dagen så kastar du resten av cigaretterna ifall du har några kvar så att du bara har den där sista cigaretten. Rök den som vanligt och instala dig själv att  -detta är nu min sista cigarett för evigt. 

Steg 2. 
Dagen efter. Innan du nu använder din e-cigarett för första gången så (Läs mer om "Hur använder jag min e-cigarett första gången") försök att hålla dig så länge du kan utan den och självklart dina vanliga cigaretter. Som du förhoppningsvis slängde kvällen innan. Ja vi vet; Den där morgonciggen är nästan den bästa men vi lovar att du kommer inom en vecka hata den och tänka -hur kunde jag?

Som sagt försök att hålla dig så länge du kan. Många klarar fram till lunch men det beror ju självklart på när du går upp. Men säg någon eller några timmar tills du känner att nej nu går det verkligen inte längre... ... .. Då håller du dig en timma till..

Och nu, när du hållit dig så länge du kan + en timma då börjar du använda din e-cigarett. Grattis. Du är nu rökfri.

Varför ska jag följa dom här två stegen undrar du kanske nu?
Jo helt enkelt för att du antagligen har rökt samma märke på dina cigaretter i mer än 5 år och du kan och känner igen din smak på dina cigaretter till 100%, du kan kanske till och med känna lukten på gatan ifall någon röker just din sort. Förstår du kanske nu vart vi vill komma med dom här två sista stegen. Jo helt enkelt för att du inte ska direkt jämföra din cigarett med e-cigaretten. Utan nu har du hållt dig så länge, hela morgonen + en extra timma så nu skulle du säkert kunnat röka en cigarr eller en gammal BILL utan filter och du hade ändå tänkt att det var gott. 

Nu var det alltså en hel natt och flera timmar sedan du rökte din cigarett så e-cigarettens smak om den nu skulle vara olik din vanliga smak fungerar ändå. Som vi skrev ovan. Det är en viss skillnad på Coca Cola i burk och Coca Cola i två liters flaska men finns det bara flaska så går det bra. Nu är det samma sak. Du har inga cigaretter, du har inte köpt nya och nu har du bara e-cigaretten.

Tänk nu också på att nikotinet i en e-cigarett tas upp lite långsammare än en vanlig cigarett så det är inte ovanligt att man får en så kallad "nikokick" efter några minuters blossande på sin första e-cigarett.

Du kommer dom närmaste dagarna fortfarande känna ett sug efter din cigarett. Antagligen har den funnits i din närhet i över 10 år och du har öppnat det där jäkla paketet tusentals gånger så det är absolut inte ovanligt eller onormalt att man har ett stort sug efter ett sådant vanebeteende. Men nu har du din e-cigarett. SÅ, så fort du känner att nu går jag ut till arbetskompisarna i rökrummet/lastkajen eller springer till Ahmed i tobaksbutiken så stoppa dig själv och säg ett starkt NEJ! Ta upp e-cigaretten istället och använd den.

Vi är säkra på att inom någon dag så kommer du tycka att det här var det bästa köpet du gjort i hela ditt liv och e-cigaretten används flitigt. Du kommer också lära dig mer om hur den fungerar och fler och fler tekniska detaljer kring den. Kanske uppgraderar du snart också till en fräckare eller starkare modell med fler funktioner. Men något som är säkert är i alla fall att du räddar ditt eget liv och vi är hemskt glada att kunna hjälpa dig på traven.

PS: Det viktigaste och kanske det svåraste men det tåls att upprepas. Håll dig den första tiden borta ifrån riktiga cigaretter och köp INTE ett nytt paket för att ha liggandes hemma i backup. Tricket för dom flesta är helt enkelt att vara så långt borta som möjligt från vanliga cigaretter så att e-cigaretten är det ända alternativet i några dagar.

PS2: Vi kan inte nämna detta för ofta. Har du några som helst hälsoproblem eller är i hög ålder och har rökt i mer än 20 år så bör du kontakta din husläkare innan du slutar röka för en vanlig hälsokontroll och berätta om ditt planerade rökstopp. Att sluta röka kan för en del personer vara en fysisk påfrestning.

Lycka till nu.
/Ecocig Teamet.

PS3: Du är hemskt välkommen att berätta hur det gått för dig och ditt rökstopp och du kan alltid kontakta oss via kontaktsidan eller emaila på: info@ecocig.se