1. Home
 2. E-Ciggaretter
 3. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt
 1. Home
 2. Startpaket
 3. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt
 1. Home
 2. Guider & Videos
 3. Textguider
 4. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt
 1. Home
 2. E-juice
 3. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt
 1. Home
 2. Förångare
 3. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt
 1. Home
 2. Guider & Videos
 3. Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt

Förbereda din brännare direkt efter byte är jätte viktigt

Några sökord: Prime:a, prime, primea, prime a, prima, coil, förbrännare, brännare, förångare

Prime coils

Ett av de kanske viktigaste momenten med att använda en e cigg är självklart att ta hand om den och speciellt batteriet, men minst lika viktigt är det att ta hand om din brännare / coil / förbrännare. Vi brukar säga: Att använda en e cigg är lite som att röka och använda en gammal farfars-pipa. Många av oss minns säkert dom gamla tobakspiporna som morfar eller farfar satt och pyssla med varje gång man var och hälsade på. Han hade någon konstig kniv, pinsett, piprensare i olika färger och storlekar, burkar med vax och massor av olika munstycken.

Vi menar självklart inte att du ska ha alla dom här verktygen utan det vi pratar om när vi jämför är ”KÄRLEKEN” som morfar gav sin pipa. Lite så jämför vi e-ciggen. Dvs det är viktigt att ge den kärlek lite då och då. Rengör den, håll den på en säker plats, fyll på och byt förångare regelbundet.

Men låt oss nu gå in på det väsentliga: Prime:a din förångare. (från engelskan ”prime/priming”)

Vad är det och hur gör jag?

Det finns ju som du säkert redan vet tusentals och åter tusentals olika förångare, så vi kan omöjligt visa hur du gör med alla men i största allmänhet är det lika dant på dom flesta. Det handlar alltså om att förbereda och blöta upp bomullen i förångaren så att du inte kör igång din e-cigarett när den är torr och får en så kallad ”Dry-Hit”, det smakar inget bra och när du väl bränt bomullen i en förångare då är den förbrukad och går till 99.9% inte att rädda igen.

Det man pratar om när man pratar om priming är helt enkelt att man droppar några droppar i själva förångaren / coil / brännaren innan man skruvar i den i din e cigg och varför gör man då detta? Jo helt enkelt för att man förlänger livslängden på sin förångare och du kan börja använda den nästan direkt, låt den stå i 2-7minuter innan bara, istället för 10-20min om man inte ”Primar”. Här nedan visar vi några av dom vanligaste förångarna så att du kan se var det är du ska droppa i din e-juice.

Hur många droppar?

Det går inte att svara på tyvärr eftersom alla har olika e-juice, olika styrka på batteri, olika styrka på ohm/förångare och blossar på olika sätt. Man får prova sig fram helt enkelt. Men tänk på att inte dränka förångaren, dvs den ska inte va överfull för då riskerar du att den bara blir bubblig och spottar ur sig e-juice.

Här kan du läsa om hur du räddar en bubblig e-cigg.
https://ecocig.se/support/kundtjanst/videoguide-tips-tricks-bubblig-e-cigg

Här kan du läsa om hur du gör när du råkar ut för en e-cigg som både bubblar och spottar.
https://ecocig.se/support/kundtjanst/5-satt-att-undvika-spottande-e-cigg-aven-kallat-spitback

Bildguider

Joyetech BF
Inte så mycket att säga då bilderna talar sitt tydliga språk. Men tänk på att inte överfylla.

Joyetech BF förångare

Kangertech förångare
Några av dom vanligaste förångarna ifrån Kangertech.

Kangertech Coils

CE5 / CE4 förångare
En av de kanske vanligaste förångarna, som du ser på bilden så ska man inte droppa e-juice direkt i den lilla pipen utan helst ska man ta av den lilla gummikåpan och applicera några droppar på den då synliga glödtråden. Vill man inte ta av gummikåpan så får man droppa några direkt på bomullstrådarna.

CE5 coils

 

SMOK
SMOK´s coils är ofta ganska enkla och gjorda för att man ska Prima dom men man ska tänka på att fylla dom längs bomullen och inte rakt i själva coilen.

Smok Coils Prime

 

Något som är synonymt med alla dessa metoder och alla olika sorters förångare eller coils som det också heter är att man ska alltså blöta upp bomullen. Om du har en förångare som vi inte visat här ovan och är osäker så är regeln helt enkelt att hitta vart bomullen är synlig eller vart man ialf kan se den och sedan applicera några droppar så att den blir blöt av din e-juice.

Har du fortfarande frågor och kanske inte alls förstår vad det är vi babblar om här så ring oss. VI älskar att prata e-cigg 🙂
08 51 51 70 70

Updated on december 11, 2017

Was this article helpful?

Related Articles