1. Home
 2. E-Ciggaretter
 3. Vad finns det för olika typer av e-cigaretter?
 1. Home
 2. Startpaket
 3. Vad finns det för olika typer av e-cigaretter?
 1. Home
 2. Guider & Videos
 3. Textguider
 4. Vad finns det för olika typer av e-cigaretter?
 1. Home
 2. Frågor & Svar
 3. Vad finns det för olika typer av e-cigaretter?

Vad finns det för olika typer av e-cigaretter?

Generation 1 eller ”Cigalike” som dom också kallas.

cigalike ecocig

Den första typen vi kommer att titta på är den 2 delade eller cigalike som den även kallas. Den här modellen är kanske den enklaste att använda och kräver minst underhåll.

Ladda bara upp batteriet, skruva på en filterkapsel (cartomizer) som är fylld med e-juice och puffa på. Det är allt. Det är inte svårt att se varför de kallas cigalikes, de liknar mest en traditionella cigarett.

Det finns tusentals tillverkare och ännu fler modeller och vi här på ecocig har säkert testat ett 200-tal och endast hittat en enda modell som vi tycker håller måttet när det kommer till just såna här modeller och vi har därför valt att sälja dom på den Svenska marknaden. Ecocig är officiell distributör för be posh i norden. Vill du börja med en enkel och bra e-cigg så är detta helt klart ett bra alternativ. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Världens enklaste e-ciggbe Posh SELECT e-cigarett startkit Tobacco 16

Många människor brukar också hänvisa till denna typ av elektronisk cigarett som den ”första generationen”.

Under många år, var det denna cigalike allt som fanns att köpa och de är fortfarande ganska dominerande idag. Speciellt för dem som är nybörjare och försöker sluta röka.

De två delarna av denna typ är själva batteriet och Filterkapseln, cartomizer eller patronen. Som framgår ovan, med denna sort, är förångaren inbyggd i en engångskassett som är färdig fylld med e-juice utan eller med nikotin. (med eGo stil som vi berättar mer om nedan, är förångare en separat del).

Inuti varje kapsel värmer atomizer den flytande nikotinblandningen för att producera ånga varje gång du tar ett bloss.

Allt du behöver göra är att hålla batteriet laddat och ett paket av färska patroner redo! De är enkla att använda och passar bra när du känner för att röka en traditionell cigarett. De är även tillgängliga med olikfärgade beroende på märke och preferenser.

För den som söker en lösning med det lägsta underhåll inblandat, skulle vi absolut rekommendera dessa. Ingen blandning, ingen justering, inga bekymmer. Alla åtnjutande av rökning utan obehaglig lukt, hosta och dålig kondition.

Varje patron motsvarar vanligtvis mellan 1,5-2 förpackningar av traditionella cigaretter. De varar vanligen mellan cirka 300-400 bloss.

Ego modell

E-cigg CE5 Vit-rosaeGo modellerna var de första ecocig började sälja.

”Under en lång tid kunde jag inte tänka mig något annat bättre.Det kändes verkligen som att röka en cigarett utan själva röken och jag kunde göra det var som helst.”  /Eva K. 42-Malmö

Den största fördelen med denna typ av e-cigg är att ha förmågan att rampa upp spänningen för att få mer smak, en starkare throat hit(riv i halsen) och mer ångproduktion.De 3 bitarna är batteriet, tanken och Clearomizer. Samma komponenter som är i två delade e-ciggs, men tanken och förångaren är separata delar i ego style till skillnad från cigaliken. I cigalikes är dom tillsammans inne i en patron. Här kan man byta ut förångaren inuti behållaren.

Den största fördelen med denna 3 delade design är det faktum att du kan ersätta förångaren när så behövs, oberoende av själva tanken. Förbrännaren på den tvådelade modellerna hinner ibland brännas slut innan vätskan är helt färdig men med egot style e-cigg kan du ändra förbrännaren så fort du får en lätt bismak.

Med flera olika batteri storlek och färg, kan du välja det elegantare utseende med tunt batteri, eller en något större som bokstavligen kommer att hålla i dagar eller till och med veckor för några lätta användare. Ego style e-cigg modeller ger dig möjlighet att skräddarsy din vaping till din egna personliga preferens.

Detta för oss är den stil vi rekommenderar till alla som har viss erfarenhet av elektroniska cigaretter och inte längre söker ett traditionellt cigarett utseende och vill ha mer kontroll över din rökning som helhet.

Startpaket med nikotin

Startpaket e-cigg LSS ecocig

Som nybörjare kan det vara ganska mycket att lära sig och därför har ecocig tagit fram ett eget designat e-cigg Startpaket som har mycket mer kraft och kvalité än dom flesta eGo eller cigalikes modellerna som finns därute. Klicka på bilden ovan eller här för att läsa mer om Startpaket LSS ecocig med nikotin

 E-Cigg MODS och modifierade e-cigaretter

SMOK 220W Alien Kit med TFV8 Silver

För vissa vapers erbjuder inte ens ego style tillräcklig kontroll. De har då flyttat till nästa generation av e-cigaretter som vanligtvis kallas för ”mods” eller modifierade e-cigaretter.

Termen mod har ganska många betydelser men man skulle kunna säga att det helt enkelt är en förkortning av det engelska ordet Modified som s tår för modifikation eller modifierad.

När det gäller e-cigg mods finns det tankar som håller vätskan som ego style också gör. Sedan finns det tankar som vissa kallas där användarna släpper några droppar e-juice direkt på förångaren själv och vejpar några bloss på det sättet istället för att ha en behållare som är full med e-juice.

Det finns fullt utbyggda tank och förångar-kombinationer och det är sådana som du bygger själv. Det finns även några vejpers som har gått ännu längre och tillverkar sina egna batterilådor och tvinnar förångarna hemma själva.

Så långt som batteri mods är berörda, är listan nästan oändliga. De flesta erbjuder varierande volt som ego style men även variabel effekt. Vissa går upp till 500 watt eller ännu mer.

Har du svårt att förstå alla ord som används så kan du kolla in vår E-cigg ordlista för att få lite bättre överblick.

 

Updated on juni 14, 2017

Was this article helpful?

Related Articles